16-ти Национален Информационен ден: "Отворена наука, отворени данни и облачни пресмятания"

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

The 16th National Information Day: Open Science, Open Data, Open Access, Bulgarian Open Science Cloud

Thursday, 25 September 2025 16:00 (15 minutes)

Peter Stanchev, Aneta Karaivanova, Mikaela Stancheva, Elitsa Foteva, Jordan Iliev, Desislava Paneva-Marinova, Milena Dobreva, Teodora Gandova

Presenter: STANCHEV, Peter

Contribution ID: 2 Type: not specified

The Bulgarian Portal for Open Science in 2025: Trends and Achievements

Thursday, 25 September 2025 16:15 (15 minutes)

Presenter: ILIEV, Jordan

Contribution ID: 3

Type: not specified

Development and implementation of open access digital libraries for scientific, educational and public institutions in Bulgaria

Thursday, 25 September 2025 16:30 (15 minutes)

Presenter: PANEVA-MARINOVA, Desislava

Contribution ID: 4

Type: not specified

Advancing Open Science in Bulgaria: Challenges, Achievements, and the Road Ahead

Thursday, 25 September 2025 16:45 (15 minutes)

Presenter: ELITSA FOTEVA, Mikaela Stancheva,

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

The concept of open science: problems in translation and understanding

Thursday, 25 September 2025 17:00 (15 minutes)

Ruslana Margova, Milena Dobreva

Presenter: MARGOVA, Ruslana

Contribution ID: 6 Type: not specified

Overview of Citizen Science Development in Bulgaria

Thursday, 25 September 2025 17:15 (15 minutes)

Teodora Gandova, Milena Dobreva

Presenter: MILENA DOBREVA, Teodora Gandova,

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Impact of the Skills4EOSC Project on Bulgarian Open Science

Thursday, 25 September 2025 17:30 (15 minutes)

Presenter: GUROV, Todor

Contribution ID: 8 Type: not specified

Data services at IICT HPC systems

Thursday, 25 September 2025 17:45 (15 minutes)

Presenter: KARAIVANOVA, Aneta